Rondleiding in Herculaneum

In vergelijking tot Pompeii is Herculaneum (Ercolano) een klein, maar goed bewaard gebleven stadje, met mozaïeken vloeren en gekleurde muren, zoals het 2000 jaar geleden was. Er is 4 hectare te bezichtigen.

Tour Herculaneum
Herculaneum

Goed bewaarde stad

Bij de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.C. werd Herculaneum niet getroffen door een regen van as en puimsteen, zoals Pompeii, maar het werd bedekt door een dikke laag modder en lava. Het oude Romeinse standje werd luchtdicht toegedekt, waardoor het perfect bewaard gebleven is! Zelfs de verkoolde houten balken van de bovenverdieping zijn nog te zien. De houten deur hangt nog in de scharnieren, vastgeplakt in de modderstroom. De meeste inwoners wisten op tijd te ontkomen, want in de stad werden bijna geen lichamen aangetroffen. Alleen bij de zogenaamde boothuizen, die aan de kust stonden en in 1982 werden ontdekt, zijn de skeletten gevonden van ruim 300 mensen. Zij hebben de uitbarsting waarschijnlijk zien aankomen, maar konden niet op tijd ontkomen. De laag lava die de stad bedekte was tot 20 meter dik en zorgde er ook voor dat de kustlijn verderop kwam te liggen.
Resten van het oude Herculaneum werden voor het eerst ontdekt in 1709 bij het slaan van een waterput.

 

Rondleiding door Herculaneum

Met de 2 uur durende rondleiding zult u het drama van 2000 jaar geleden herbeleven. Net als Pompeii werd Herculaneum pas 1700 jaar na de grote uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius ontdekt. Het opgraven was een probleem, aangezien deze door de modder bedolven stad midden in het moderne Ercolano ligt. Het is zeer suggestief om in de opgravingen van deze oude Romeinse stad te staan dat zich als het ware in een groot gat midden in de moderne stad bevindt.

Contact

Interesse? Klik hier om contact met mij op te nemen. Dan kan ik u helpen uw vakantie in Napels en omgeving onvergetelijk te maken.