Een bezoek aan Pompeii

Pompeii is een bezoek meer dan waard, het is een grote stad waar u gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen. De hele opgravingssite bestaat uit zo’n 66 hectare waarvan er 44 hectare zijn uitgegraven. Deze oude Romeinse stad werd in 79 na Christus na een uitbarsting van de Vesuvius bedolven onder een dikke laag as. Pas in de 16de eeuw werd de stad bij toeval ontdekt. In de vele oude straatjes, sommige met de karakteristieke grote stapstenen, heeft u een prachtige doorkijk op de Vesuvius, die vroeger hoog boven de stad uittorende.

Tour Pompeii Forum met uitzicht op Vesuvius
Pompeii Panorama Forum

 

Het leven in het oude Pompeii

De huizen zijn voor het grootste deel typisch Italiaanse atriumhuizen. Het atrium vormt het centrale gedeelte in het huis. In het verlengde van het atrium ligt meestal een binnentuin. Veel huizen zijn verbonden met een werkplaats. Vaak ook is er een winkel of een bar op de begane grond aan de straatkant. De huizen zijn rijk versierd met mozaïeken op de vloeren en fresco’s op de muren.

Rondleiding door Pompeii

Omdat Pompeii zo groot is, is het aan te raden om onder begeleiding van een gids deze stad te bezoeken. Tijdens de 2 uur durende rondleiding bezichtigen we de belangrijkste hoogtepunten, ik vertel u de geschiedenis, gewoontes en anekdotes over de mensen uit deze mooie oude stad. Pompeii komt weer tot leven! We wandelen langs de huizen van de indertijd rijke bewoners, met muurschilderingen waarbij u het beroemde pompeiaans rood nog kunt zien, we zullen tempels bezichtigen en door de straten lopen waar de restanten van de bakker en wijnverkopers nog te zien zijn, langs theater en natuurlijk nemen we een kijkje in het bordeel. Daarna kunt u natuurlijk nog naar hartenlust zwerven door de oude straatjes.

Contact

Interesse? Klik hier om contact met mij op te nemen. Dan kan ik u helpen uw vakantie in Napels en omgeving onvergetelijk te maken.

Tour Pompeii kruispunt van straatjes met waterput
Pompeii kruispunt van straatjes met waterput